De apart verpakte tampons van Gynotex verminderen fysieke ongemakken tijdens de menstruatieperiode. Een uitkomst voor uw bezoek aan de sauna, het zwembad en om een onbezorgd alledaags leven te leiden. Het milieuvriendelijke sponsmateriaal zorgt voor comfort en hygiëne. Omdat de tampon de baarmoedermond afsluit, is seks normaal mogelijk. Gynotex Soft-Tampons bieden optimale zekerheid voor zowel de sportieve als de werkende vrouw! Voorwaarde is dat de Gynotex tampon juist is aangebracht.

Gebruiksaanwijzing:

1 Was grondig uw handen voordat u de tampon inbrengt of verwijderd.

2 Haal de Gynotex Soft-Tampon uit de verpakking.

3 Het wordt aanbevolen enig glijmiddel aan te brengen of de tampon met schoon/steriel water te bevochtigen en vervolgens goed uit te knijpen om het absorptievermogen te behouden

4 De tampon kan het beste in staande houding worden ingebrachte waarbij bijvoorbeeld één been op een stoel kan worden geplaatst.

5 Plaats de middelvinger op het midden van één van de platte kanten.

6 Houdt de schaamlippen met de andere hand open en duw de tampon tot achter in de schede. Zorg dat de tampon stevig contact komt met de baarmoedermond.

7 De Gynotex Soft-Tampon kan maximaal acht uur worden gedragen. Het is echter aan te bevelen de tampon tussen de vier en zes uur te vervangen

8 Door de wijs- en middelvinger als een pincet te gebruiken kan de tampon worden verwijderd. Als dit moeilijkheden oplevert, is het aan te bevelen om te hurken. De diepte van de schede wordt hiermee verkleind

9 Bij gebruik van de Gynotex Soft-Tampon tijdens de zwangerschap, raadpleeg uw gynaecoloog of huisarts.

Attentie
De goede werking van de Gynotex Soft-Tampon wordt alleen gegarandeerd bij éénmalig gebruik. Hergebruik kan tot ernstige aandoeningen leiden.

N.B.
Tijdens de menstruatie kan zich het zeldzame Toxic Shock Syndroom voordoen. Dit syndroom kan bij gebruik van allerlei droge tampons optreden. De symptomen zijn: hoge koorts, overgeven, diarree, hoofdpijn, flauwvallen en een branderige uitslag. Bij deze symptomen moet u direct contact opnemen met uw huisarts en melden dat u ongesteld bent. Tevens wordt aangeraden de tampon uit voorzorg te verwijderen. Controleert u regelmatig of de tampon op tijd verwijderd is.